Перейти до контенту

„Повернута Спадщина“ в соцмережах

✠ „Повернута Спадщина“ ✠
в соцмережах

 
Книжкова серія „Повернута Спадщина“ віднині презентована в соцмережах.
„Повернута Спадщина: маловідомі сторінки історії“ — офіційна сторінка запорожського науково-дослідного центру „Спадщина“, керівником якого є відомий запорожський історик, пан Юрій ЩУР.


„Повернута Спадщина: маловідомі сторінки історії“

Історія — найважливіша наука людства!
Справа відродження справжньої історії України нині неабияк важлива і актуальна!

На офіційній сторінці запорожського науково-дослідного центру „Спадщина“ будуть публікуватись всі матеріяли, презентації, промоції та огляди, пов'язані з книжковою серією „Повернута Спадщина“, а також решта історико-дослідницьких матеріялів та досліджень, що їх провадить запорожський історик Юрій Щур.

Вельмишановне Панство ласкаво запрошується до вподобання та підписки на офіційну сторінку запорожського науково-дослідного центру „Спадщина“.

Сторінка обіцяє бути вельми цікавою!
Унікальні історичні спогади, знайдені в архівах, більшість з яких раніше не друкувалась. Унікальні свідчення про історичні події Української Революції та Перших Визвольних Змагань на Запорожжі й Січеславщині. Спогади українських вояків, свідчення боїв від безпосередніх учасників, спомини й щоденникові записи, унікальні історичні світлини сторічної давнини…
Всі спомини подано мовою ориґіналу авторів — тією українською мовою, що була 100 років тому.
Розсекречені архіви НКВД-КҐБ це взагалі окрема тема.
Тисячі зламаних життів і доль, викладених сухою чєкістською писаниною в засекречених донедавна справах, тисячі імен, тисячі зниклих в таборах ҐУЛаґу Українців, доля яких все ще невідома рідним…
Крім того, розсекречені архіви КҐБ свідчать про те, що на Запорожжі теж активно діяла ОУН, теж було бандерівське підпілля, і українські націоналісти однаково піддавались репресіям як з боку нацистських, так і з боку совєтських окупантів України.
Всі ці матеріяли будуть публікуватись безпосередньо на сторінці „Повернута Спадщина: маловідомі сторінки історії“.

Також, вочевидь, о теплій порі року, будуть публікуватись фотозвіти історико-освітніх екскурсій, відомих під назвою „Історичні Прогульки по Запорожжю“ — за позначеною гіперлінком публікацією можна побачити екскурсію наживо.

Історико-освітні проєкти, які ми здійснюємо, намагаємось гідно, стильно й перфектно презентувати, в тому числі й з естетичної точки зору, аби унікальні історичні матеріяли прямували до вельмишановних читачів і глядачів у приємній та привабливій обкладинці, стилізованій під дух звитяжної доби Перших Визвольних Змагань і Української Революції 1917—1921 років. Свідченням тому є й обкладинки книжкової серії „Повернута Спадщина“, і постери та решта візуальної продукції, що створюється задля гідного презентування, задля зацікавлення Українців, і задля естетичної форми.
Тож, Вельмишановне Панство, не дивуйтесь, коли будуть змінюватись обкладинки і аватарки на сторінці запорожського науково-дослідного центру „Спадщина“ „Повернута Спадщина: маловідомі сторінки історії“ — наразі їх створено понад два десятки парних, включно з різдвяними, можливо ще будуть створені й інші тематичні, як то: ОУН на Запорожжі, до Дня Незалежності й Соборності України (22.І.1919), до Дня Збройних Сил України (6.ХІІ), до Дня Запорожського Козацтва, УПА і Захисника України (14.Х), тощо.

Втім, це пляни на Майбутнє, і вони більш, аніж здається 😉
Наразі, виконуємо прогаму-мінімум: створюються і друкуються історико-освітні книги та публікації, промоції, презентації та огляди книжкової серії „Повернута Спадщина“, створено сторінку в соцмережі, поширюємо історико-світні матеріяли, стильно й перфектно презентуємо „Повернуту Спадщину“.
Дописуйтесь на сторінку „Повернута Спадщина: маловідомі сторінки історії“!

Окрім того, вже традиційно, всі презентації, промоції та огляди книжкової серії „Повернута Спадщина“ відбуваються на майданчику «Порохівниця» та транслюються на сторінку в соцмережі «Порохівниця».

Цикл публікацій „Історичні прогульки по Запорожжю“:
➥ категорія „Історичні прогульки по Запорожжю“
➥ теґ „Історичні прогульки по Запорожжю“
Матеріяли Запорожського науково дослідного центру «Спадщина» поєднані теґом
«Спадщина» Запорожжя
Олгяди книжкової серії „Повернута спадщина“:
Книжкова серія „Повернута Спадщина“
Читальня «Порохівниці» також увібрала в себе решту матеріялів про друковані видання й часописи національно-державницького, історико-освітнього і патріотичного напрямку.

Щоб не відбувалось навколо — а нам своє робить!
Спільно відроджуємо справжню Історію України!
Свої для своїх про своє!

© Запорожський науково-дослідний центр „Спадщина“
© „Повернута Спадщина: маловідомі сторінки історії“
© Юрій ЩУР
2020

Дмитро Дзюба
публіцист історико-освітнього майданчику «Порохівниця», укладач макетів і ґрафічного дизайну книжкової серії „Повернута спадщина“

℗ Dem'än Dzüba
© «Porohivnyçä»
2020.І.17