Перейти до контенту

Совєтські міфи Другої Світової війни

soviet-myths-of-ww-ii

Совєтські міфи Другої Світової війни

 
Руйнуймо совєтські міфи, щоб врятувати себе, щоб врятувати світ.
Війна і міф: невідома Друга Світова війна
Півсотні розвінчаних совєтських міфів про Другу Світову війну від Українського Інституту Національної Пам'яті.


 
17.09.1939 СССР напав на Польщу, згідно умов пакту Молотова-Ріббентропа від 23.08.1939.
Згідно із таємним протоколом до пакту Молотова-Ріббентропа, СCСР та Третій Райх поділили між собою Східну Європу.
Тісна співпраця СССР і Третього Райху тривала з 1933 року.
Після 23 серпня 1939 року співпраця комуністів та нацистів тривала ще майже 22 місяці протягом 1939-1941 років.
Термін "Велікая Атєчіствєнная війна 1941-1945 ґодов" — це фіговий листок для союзу Сталіна та Гітлера. Совєтська пропаганда після нацистської аґресії у 1941 році намагалася прикрити цим міфом факт попередньої співпраці двох тоталітарних режимів.
Втримання в Україні совєтських міфів про війну є надзвичайно важливим для РФ (Росії Фашистської), адже вони стали головним, іноді останнім елементом совєтської ідентичності частини наших громадян.
Як показали події, після падіння кримінального донбасського режиму, саме на цю совєтську ідентичність опирається хуйлофюрер РФ, розгортаючи війну проти України.
Не стільки етнічні московіти чи "русскаязычные", яких нібито захищає РФ, є основою для россійськофашистської аґресії на сході України чи анексії Криму, а саме "совєтскіє люді".
Тому, не випадково, одним із головних елементів їхньої символіки стала так звана "ґєорґієвская лєнта" — водночас совєтський і россійський імперський символ, пов’язаний із концептом "Вєлікай Атєчіствєннай вайны".

Другу Світову війну розв‘язали дві тоталітарні країни — нацистська Німеччина та комуністичний СССР.
Але в Нюрнберзі на трибуналі 1945-1946 років засудили лише злочинний нацистський режим Третього Райху, а злочинний комуністичний режим Совєтського Союзу залишився непокараним.
Історія не пробачає таких помилок.
Саме тому людство продовжувало страждати від комуністичного СССР ще до 1989 року доки не впав Берлінський Мур.
Але й після падіння стіни та розвалу СРСР світ знову не засудив злочинний комуністичний режим та не покарав його за розв‘язання Другої Світової війни. Це була та ж сама помилка і Історія знов не пробачила нам цього.
Саме тому людство сьогодні опинилося на порозі нової світової війни, бо РФ (Росія Фашистська), як правонаступниця СССР, намагається відродити Совєтську імперію, виправдати комуністичний режим та реалізувати імперські амбіції про світове панування.
Злочини проти людяності не мають терміну давності, тому ніколи не пізно засудити злочинний комуністичний режим та злочинні дії тоталітарного СССР. Комунізм має бути заборонений у всьому світі, як і нацизм. Людство має це зробити обов‘язково, щоб жити далі у безпеці.

Першоджерело:
© «Україна. Згадати Все»

Окрема подяка проекту «Україна. Згадати Все» за використання слова "совєтський"´замість "радянський" — бо Рада у нас або Верховна, або козацька, а Совєти вони і в тундрі Совєти! Саме тому не "СРСР", "УРСР", а СССР — Союз Совєтських Соціалістичних Республік, або просто — Совєти, як казали в усьому Світі.