Перейти до контенту

✠ Віталій Марків виправданий!!!

✠ Віталій Марків виправданий!!!

 
Перший український політв'язень в ЄС Віталій Марків виправданий!!!
Віталій Марків — Захисник України від россійсько-фашистських загарбників, якого безпідставно засуджено на …24 роки "путінскім павіянським судом" в Італії!
Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, який несправедливо відбув під вартою понад три роки.


Віталій Марків народився 16 серпня 1989 року в місті Хоростків Гусятинського району на Тернопільщині. У 2003 році разом з матір’ю та сестрою переїхав до Італії; отримав громадянство Італії.
Віталій Марків повернувся в Україну у грудні 2013 року під час Майдану і Революції Гідності, був у Самообороні.
З початком війни став волонтером, згодом пішов у добровольці до Нацгвардії, підписав контракт і став бійцем 1-го батальйону Нацгвардії оперативного призначення (після загибелі генерала Кульчицького — "Батальйон імені Кульчицького") — це підрозділ, що складався переважно з Майданівців.

Віталій Марків — боєць Нацгвардії ЗСУ, заступник командира взводу батальйону оперативного призначення імені Кульчицького, воював під Слов'янськом з позивним "Італієць", отримав звання старшого сержанта, яке не є офіцерським.
Саме тоді і саме там загинули італійський "фоторепортер" Андреа Роккеллі та його російський фіксер-перекладач Андрєй Міронов.

У червні 2017 року старшого сержанта Нацгвардії України Віталія Марківа арештували в аеропорту Болоньї, коли він із дружиною приїхав у відпустку до своєї матері, яка мешкає в області Марке. Його звинуватили у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Рокеллі під час боїв біля Слов'янська.

Я – звичайний солдат і патріот своєї країни!
Довіряю італійському правосуддю і чекаю на ваше рішення.“
— Віталій Марків у заключному слові під час оголошення вироку

Обвинувачення у вбивстві "журналістів" базується на словах французького "журналіста-фоторепортера" Вільяма Рогелона (ключовий свідок у справі), котрий стверджує, що 24 травня 2014 року Віталій Марків як "командир" Нацгвардії "був причетний до 30 мінометних ударів" по підніжжю гори Карачун, де перебували ці "журналісти".
Що робили італієць, француз і россіянин на протилежних до українських россійських позиціях, до того ж, не маючи української аккредитації? — риторичне питання.

12 липня 2019 року "суд" в італійському місті Павія "визнав винним" і засудив до 24 років ув'язнення бійця Національної гвардії України Віталія Марківа, обвинуваченого у причетності до загибелі італійського "журналіста" Андреа Роккеллі під Слов’янськом у 2014 році.
Таким чином, уперше за кордоном, зокрема, в країні ЄС, засудили українського солдата, який обороняв Україну від россійсько-фашистського аґресора.
При цьому, варто зауважити, що італійський "путінський і павіянський суд" категорично не брав до уваги жодних доказів, відкидав свідчення офіційних представників України, не зважав на причетність загиблого італійського "журналіста" до пророссійських нео-нацистських організацій Італії та вочевидь міг бути шпигуном чи навіть снайпером-найманцем, що під прикриттям "журналіста" вбивав Українців, та й поруч з італійцем був россійський перекладач. Крім того, українські військові підкреслюють, що Віталій Марків, озброєний під час бойових дій лише стрілецькою зброєю, ніяк не міг би вбити з міномета, позаяк італієць загинув від вибуху міни, що прилетіла з россійських позицій. До того ж, саме "журналіст" Андреа Роккеллі був членом італійської "інтербріґады" в складі бойовиків "днр", котрі в ці ж дні збили український гелікоптер над горою Карачун 29.V.2014, внаслідок чого загинули генерал Сергій Кульчицький і ще 11 вояків особового складу ЗСУ…
Докладно події під Слов’янськом розглядаються в матеріялі Справа Марківа. Реконструкція

Втім, привертають увагу дещо інші факти.
Таке показове судилище відбулось чомусь саме після візиту плєшенфюрера Хуйла до Італії. До цього судові слухання й розгляди постійно затягувались чи відкладались з невідомих причин, аж тут раптом справу стрімко вирішили в одне слухання!

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні

Геть не дивує той факт, що міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні є ярим путіністом. Стало відомо про фінансування РФ партії міністра внутрішніх справ Італії сеньйора Сальвіні "Ліга Півночі" — це сепаратистська нео-нацистська партія, яка виступає за надання провінціям П'ємонт, Венето та Ломбардія "незалежності", як "каталонії".
Берлусконі та Сальвіні є дуже хорошими друзями Хуйла. До речі, Італія одноголосно проголосувала за повернення РФ в ПАРЄ.
Як відомо, РФ фінансує всі ультра-праві нео-нацистські та ультра-ліві рухи Європи, і в Італії зокрема.

Вирок Марківу — це спецоперація РФ!
І сумнівів в цьому — жодних!…
#Free_Markiv
#Свободу_Марківу
#LibertaPerMarkiv

Українська діяспора в Італії, Еспанії та інших країнах Європи, в Канаді і США проводили акції протесту з вимогами звільнити невинного Віталія Марківа.
В березні 2020 року активісти української спільноти провели під стінами італійського парламенту акцію з вимогою чесного розслідування у справі арештованого нацгвардійця Віталія Марківа.
España: Свободу Віталію Марківу.
«Європейська Солідарність» у Страсбурзі боролася за звільнення в’язнів кремля і нацгвардійця Марківа.
Захисники України проводили акцію Марків„Кожен із нас — Марків!“.


3.ХІ.2020 апеляційний суд Мілану виніс виправдувальний вирок у справі Віталія Марківа, повністю виправдавши його.

Під час дебатів в апеляційному суді Мілану адвокат Держави Україна у цивільному позові сеньйор Ніколо Бертоліні Клерічі заявив, що вирок робить "злочинцями проти людства" все українське військо.

Адвокатка Віталія Марківа сеньйора Донателла Рапетті під час виступу зазначила, що можна використовувати лише матеріали справи, відкинути емоції і перейти до фактів. Сеньйора адвокатеса підкреслила, що необхідні наукові експертизи, а не "приблизні факти". Адвокатка також звернула увагу суду на маніпуляції зі сторони адвоката цивільної сторони. Крім того, сеньйора Донателла Рапетті наголосила, що вирок у 24 роки позбавлення волі не може базуватися на припущеннях та здогадках і не можна засуджувати людину на такий термін, якщо не було проведено належне слідство на місці злочину.

Під час свого виступу в апеляційному суді Мілану старший сержант Національної Гвардії України Віталій Марків наголосив, що ні українська армія, ні Національна Гвардія ніколи не стріляли в цивільних. Крім того, він попросив долучити до справи документи про те, що він за весь час перебування в ув’язненні не порушував правил перебування у місцях несвободи та завжди отримував найкращі характеристики від керівництва цих установ.
Нацгвардієць також заявив, що не винен у скоєнні цього злочину та сподівається на справедливість…

Вже надвечір 3.ХІ.2020 (в Італії, а в Україні пізно увечері) апеляційний суд присяжних Мілана цілковито виправдав воїна Національної гвардії України Віталія Марківа, якого італійська прокуратура звинувачувала у вбивстві італійського фотографа Андреа Рокеллі неподалік від Слов'янська у 2014 році.
Захисник України Віталій Марків несправедливо відбув під вартою понад три роки!

З’явилась перша світлина Захисника України Віталія Марківа на волі.

Віталій Марків:
“Ми захисники, ми не окупанти. Ця перемога — в пам’ять всім загиблим військовим. Я щасливий, вдячний. Мене переповнює океан емоцій. Я не вірив, чесно. Але чудо трапляється. Непереможний лише той, хто не здається. Слава Україні!”
— перші слова Марківа на свободі

Справжній Верховний Головнокомандувач і V Президент України Петро Порошенко одразу привітав Віталія Марківа.

Петро Порошенко:
“Україна своїх не кидає! Радію, що ми вкотре довели цю аксіому.
Міланський апеляційний суд виправдав українського військовослужбовця Національної Гвардії Віталія Марківа. Справедливість відновлена. Дякую усім, хто боровся. Скоро ми вітатимемо нашого героя вдома в Україні!
Сподіваюся, що українська Феміда братиме приклад з італійської, і незаконно засуджені патріоти, які досі залишаються за ґратами, будуть звільнені.
Верховний Головнокомандувач і V Президент України Петро Порошенко

«Рух Опору Капітуляції»:
“Після трьох років безпідставного звинувачення і затримання Міланський апеляційний суд визнав невинуватість старшого сержанта Національної Гвардії України Віталій Марківа.
Це — перемога України і чергова поразка россіян, які дуже хотіли обвинувального вироку Марківу для підживлення свого міфу про "українських карателів".
Віталія безпідставно звинувачували у вбивстві італійського журналіста Роккеллі.
Тепер нам залишилося звільнити політв'язнів чинної влади в Україні!
«Рух Опору Капітуляції»

Тарас Чорновіл:
“Віталій Марків уже на волі й повертається до України! Хоч одна добра новина цих ідіотських днів! Апеляційний суд в Італії виправдав його попри всі зусилля щедро простимульованих Москвою юристів та цинічних виродків-родичів того журналіста, що так аж до смерті симпатизував рашистським терористам.
Колосальна роль у цьому української діаспори в Італії, вмілих адвокатів. Хотів би сказати добре слово й про Авакова, який був сьогодні в італійському суді… Але язик не повертається, враховуючи його спільну із Зеленським роль в такому ж незаконному ув'язненні й переслідуванні Антоненка (Рифа), Кузьменко, Дугарь. Тепер черга за їх звільненням.
Тарас Чорновіл

Джерела інформації:
© Верховний Головнокомандувач і V Президент України Петро Порошенко
© «Рух Опору Капітуляції»
© Тарас Чорновіл
© «5 канал»
© «Прямий»
© «Zbruč»

Укладач матеріялу
Макс Довгаль